Frövi IK

Referat: Fellingsbro GoIF - Frövi IK

3p till Frövi i derbyt mot Broa
Ingen match som går till historieböckerna men alltid skönt att vinna.
Vi inleder matchen med mycket bollinnehav och Broa intar ett positionsspel med fokus på det defensiva spelet. Redan i första spelminuten kommer Anton loss på högerkanten med inlägget går för nära mål. Erik fälls i minut 4 vilket medför frispark för FIK precis utanför straffområdslinjen. Kevin slår frisparken mot mål men Broas målvakt boxar bort bollen och i andra våg vräker Jonas iväg ett skott som går över. Det händer inte speciellt mycket ute på planen närmaste kvarten då FIK har mestadels bollen men spelet är lite för långsamt och Fellingsbro är välpositionerade. Det är hemmalaget som skapar nästa farliga läge och det är i spelminut 21 då man kommer in i straffområdet i ett bra läge men Ludde gör en dubbelräddning. Två minuter senare är Fellingsbro återigen inne i vårt straffområde men FIK hinner rensa bort bollen innan det blir riktigt farligt. I spelminut 26 får vi till en farlig omställning som hemmalaget lyckas avväpna till hörna för FIK, en hörna som blir resultatlös. Vi rullar upp ett anfall i minut 31 som resulterar i en hörna som blir resultatlös. Minuten senare är det Broa som kommer i ett farligt anfall där anfallet avslutas med skott inne i straffområdet och skottet går in i bortre hörnet och hemmalaget leder med 1-0. I spelminut 36 hittar Erik fram med en härlig macka till Runa som tackar för passningen och rullar bollen förbi utrusande målvakt och det står 1-1. 1-1 står sig halvleken ut.
I andra halvleks 4:e spelminut är Runa inne i hemmalagets straffområde och dribblar av några hemmaspelare men får inte till sista avslutet. Murre testar ett skott när kloclan visar 52 min men skottet går över. Minuten senare testar Johannes ett skott men målvakt räddar. Vi får ett jätteläge att ta ledningen i spelminut 10 då Anton kommer på högerkanten och gör ett fint inlägg som avslutas av Runa men bollen går över ribban - synd kanonläge! Vi fortsätter att ha mestadels bollen och skapar några anfall men fastnar inne i straffområdet. I spelminut 61 kontrar Broa och får ett farligt läge men bollen rensas bort av FIK. I spelminut 63 kommer Runa in i straffområdet och försöker lyfta in bollen i mål men bollen går inte in. Vi trycker på och skapar b la tre hörnor på några minuter där vi borde ha fått straff vid ett tillfälle då en fellingsbroare tar med handen vid ena hörnan men domaren är lite malplacerad och missar händelsen. Johannes tar en frispark i spelminut 69 i ett farligt läge men skottet täcks till hörna. Broa får ett farligt frisparksläge i spelminut 71 men skottet är aldrig nära FIK:s mål. Med kvarten kvar tar Johannes en frispark i ett farligt läge precis utanför straffområdet men skottet täcks till hörna. Med "tio kvar" så rullar FIK upp ett farligt anfall men Bönas sista passning till Runa hittar inte fram. I spelminut 37 får vi en högerhörna som hittar fram till Runa men nicken går över - väldigt bra läge. Erik gör ett inspel mot Runa i spelminut 40 men målvakt vinner duellen mot Runa. Minuten senare fälls Erik på vänsterkanten och får frispark. Oscar tar frisparken och lägger den perfekt mot Runa som nickar bollen vidare till Calle som vräker in bollen i mål - ledning FIK 1-2... härligt! Det blir inga fler mål utan vi vinner derbyt med två mål mot ett.